Gelénaglar

Gelénaglar är en sorts nagelförstärkning av naglar som gör att dina naglar kan växa sig långa och vackra. Det vanligaste sättet att stärka naglarna är just att göra gelénaglarna genom att ett tunt lager gel läggs på nagels och sedan härdas gelen med ultraviolett UV-ljus. Gelénaglarna med ett naturligt intryck och passar bäst som halvlånga naglar men även långa naglar om du själv har halvlånga naglar.

Gelénaglar börjar öka i populäritet och börjar bli den vanligaste typen av manikyr och det är vanligt att både gå till en nagelskulptris eller nagelteknolog men det finns även många gel-set som gör att du kan göra gelénaglar hemma.

Fördelar med gelénaglar

Det finns många fördelar att göra gelénaglar och nackdelarna är mycket få.

Fördelar med gelénaglar
  • Naglarna blir mer hållbara och ser naturliga ut.
  • Gelénaglar blir flexibla och du kan välja mellan hundratals olika färger.
  • Naglarna med gel flagnar inte som vid nagellack.
  • Inga lösa plastiga nageltippar som kan lossna eller skada dina egna naglar.
  • Gelén kan lösas lätt upp med en mild gel-remover.
  • Risken för allergi är minimal.

Vissa personer kan uppleva viss smärta när gelen härdas i UV-ljuset. Detta orsakas av att värme alstras när gelen i gelénaglarna härdas i UV-ljus om en del personer kan ha mer känsliga fingrar än andra. Gelénaglar kan vara svåra att få bort med remover utan behöver filas ned. Gelen kan vara allergiframkallande.

Alternativ till Gelénaglar

Det finns flera alternativ till gelénaglar och de vanligaste varianterna är:

Göra naglarna på en riktig nagelsalong

Om du bestämmer dig för att göra gelénaglar hos en riktig professionell nagelterapeut finns det ett par bra saker du ska tänka på.

Gelénaglar
  • Är det gelénaglar du vill ha eller kan akryl vara ett alternativ för dig.
  • Kolla upp flera skönhetssalonger gällande priser eftersom det kostar en slant att få vackra gelénaglar.
  • Tänk på att de kan ta upp till tre timmar at få gelénaglar gjorda.
  • Gelénaglar är snygga 2-3 veckor och sedan behöver gelén tas bort och nya naglar skapas.

Kostnad att göra gelénaglar hos en manikyrist

En nagelförlängning och förstärkning med gel tar omkring 2-3 timmar och kostar mellan 500 - 1200 kr. Genom att ha ett abonnemang som innebär att du kommer dit varje månad kan du få ner priset.

Fixa gelénaglar hemma

Du kan också göra gelénaglarna hemma helt själv. Dock så är det inte så lätt att göra det själv, framför allt på din dominanta hand. Ett tips om du ska fixa gelénaglarna hemma är att ha en bra kompis eller släkting som hjälper dig.

De första gångerna du gör naglar med gel hemma tar det en del tid och det kan också bli mindre skönhetsfel som att gellagret spricker. Efter två-tre gånger som går det snabbara och blir snyggare. Fördelen att göra gelénaglar hemma är att det är mycket billigare

Kostnad att göra gelénaglar hemma

Det du behöver är en UV-lampa som kostar från 500 kr och uppåt. Denna UV-lampa kan du använda många gånger.

Till detta behöver du köpa ett grundkit som brukar bestå av allt du behöver för att göra naglar 3 - 5 gånger plus en Beauty Box och lite annat. Detta kostat omkring 500 kr.

För varje extra gång du vill göra gelénaglarna kan du köpa till lösa nailtips eller geléer. Du kan räkna med att en omgång gelénaglar på fingrarna kostar någonstans mellan 60 - 90 kr om du gör naglarna hemma.

Kombinera Gelénaglar med annan skönhetsvård

När du ändå kostar på dig att skaffa riktigt vackra och snygga naglar till det där speciella tillfället för att naglarna ska matchas för att passa festklänningen till festen eller bara för att du är värd det. Många passar också på att gå till frissan och få en riktigt vacker håruppsättning eller fixas en tjusig hårförlängning.

Köp Nagelförlängning hos


Allt snyggt om nagelförlängning

Här kan du hitta mycket intressant information om nagelförlängning och nagelförstärkning men även en del kul gällande nagelterapeuter.Meny - Nagelförlängning
Till förstasidan på www.nagelforlangning.se Högst upp på sidan Längst ned på sidan
Sverige Utomlands Företag Nyheter